Search Options

- (EUR)
Select
Close
Reset

Our art depot is currently moving from the Cateringweg 11 in Schiphol to C. de Haasweg in Bilthoven.

Our webshop will be available again beginning of October 2019.

Our apologies for any inconvenience.

Warffemius en Lie A. Fo

John Lie A Fo en Piet Warffemius vormen samen een Nederlands beeldend kusntenaarsduo. Wanneer ze hun werken maken, worden ze beiden geinspireerd door de pracht van de natuur. Dit vomt de basis voor een goed samenwerkingsverband. Lie A Fo en Warffemius hebben samen verschillende schilderijen en gouaches gemaakt.

Lie A Fo is geboren in 1945 te Paramaribo, Suriname. In de jaren '60 heeft hij gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en de Vrije Academie in Den Haag. Hij woont en werkt afwisselend in Frans-Guyana en Nederland. Het oeuvre van Lie A Fo bestaat uit gouache, grafiek, keramiek, sculpturen en olie- en acrylverf op linnen. Zijn werk heeft een figuratieve, expressionistische stijl. De kunstenaar is geïnspireerd door de Indiaanse en bosnegercultuur. Lie A Fo wil met zijn werk laten zien hoeveel wijsheid en positieve krachten er in deze culturen schuilen. Als kunstenaar vertaalt hij de mythologie van Zuid-Amerika met een Europees gegeven. Het onderwerp dat in zijn creaties vaak terugkomt, is de Surinaamse jungle; zijn werken zitten vol dieren, natuur en mensen in het regenwoud. Kenmerkend voor de werken van Lie A Fo zijn de prachtige, heldere kleuren en de speelse manier van schilderen.

Warffemius, geboren in 1956 te Den Haag, heeft van 1974 tot 1979 de richting Schilderen en Monumentaal aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag gevolgd. Het oeuvre van Warffemius bestaat uit linnen schilderijen met acryl, sculpturen van brons, staal en karton, en werk op papier. Als hij met papier werkt, maakt hij gebruik van houtskool, Oost-Indische inkt of acryl. De natuur is het hoofdthema van de creaties van Warffemius; in het gros van zijn werk worden bomen en planten verbeeld. Reizen die hij heeft gemaakt naar onder andere Egypte, Turkije, Kenia en Thailand, hebben zijn kunstwerken ook beïnvloed. Aspecten van deze landen zijn terug te zien, zoals de natuur. Zijn werken doen vrij aan; licht en transparantie zijn belangrijke elementen hierin. Wereldwijd heeft Warffemius veel solo- en groepstentoonstellingen gehad, waaronder bij het National Museum of Singapore en de Galerie La Ferronnerie in Parijs.

Not Just Another Canvas on the Wall