Search Options

- (EUR)
Select
Close
Reset

Due to maintenance work, our website is currently unavailable. We apologize for the inconvenience.

per page

Set Descending Direction

Nancy Lee

Haar collages tonen de bewoonde wereld, waarin structuren, routines en tijdschema’s regeren: Nancy Lee. De fotograaf, geboren in 1969 te Hong Kong, probeert met haar grafische foto’s, vol met lijnen en herhalende patronen, te laten zien dat de materialistische wereld onze comfort zone is geworden. Door het ritme waarmee de kleurrijke foto’s over de collage zijn verdeeld, toont zij de snelle globalisering, waarin onze basisbehoeften steeds minder voorop staan.

Lee reist de hele wereld over, waaronder naar haar geboortestad en New York, om onze samenleving die nog steeds in de steigers staat te tonen. Zij vindt dat de wereld op een kleine speelgoedstad lijkt: de grenzen in de wereld zijn dun geworden en de culturen lopen in elkaar over. Met alle nieuwe uitvindingen en technologieën is de wereld dus hechter geworden. Lee, die onder meer aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda heeft gestudeerd, legt daarom met haar foto’s nadruk op ruimte, veel verbruik en ‘living to the max’-mentaliteit. Dit doet ze door het verkeer, de markt of de voetgangers als abstracte stippen weer te geven, die stukjes worden van een grotere puzzel. Sommige beelden zijn als eclectische jazzimprovisaties, terwijl andere klassieke muziekstukken zijn, die harmonisch zweven.

In de werken van Lee is niet altijd duidelijk waar de versnipperingen van de werkelijkheid zijn genomen. Zo bestaat ‘Typhoon no. 3’ uit een reeks opnamen van paraplu’s, waarop niet zichtbaar is dat deze geschoten zijn op een marktplein in Hong Kong. Dit doet Lee bewust, omdat we door de globalisering het risico lopen onze originaliteit en unieke identiteit te verliezen.

Bij onder meer het Grafisch Atelier Den Bosch, het BredaPhoto International Photo Festival, het China 10th International Photographic Art Festival in Peking en de Galerie 23 te Helmond is het werk van Lee getoond. Voor haar oeuvre is ze verschillende malen genomineerd, waaronder voor de La Lanka Kunstprijs in 2006 en de Harry Penningsprijs in 2007. Tegenwoordig woont en werkt Lee in Breda.

Not Just Another Canvas on the Wall