Search Options

- (EUR)
Select
Close
Reset

Our art depot is currently moving from the Cateringweg 11 in Schiphol to C. de Haasweg in Bilthoven.

Our webshop will be available again beginning of October 2019.

Our apologies for any inconvenience.

Martha Scheeren

Schilder Martha Scheeren, geboren in 1958 te Weert, studeerde van 1976 tot 1981 aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na het voltooien van haar kunstopleiding heeft zij van 1981 tot 1984 een opleiding gevolgd tot docent kunstgeschiedenis en tekenen. Momenteel woont en werkt Scheeren in Amsterdam.

Kleur en licht; deze twee woorden zullen bij een ieder opkomen wanneer zij het werk van Scheeren zien. Haar creaties, die prachtige, heldere kleuren bevatten en een hele ruimte kunnen kleuren en verlichten, kunnen gerekend worden tot de abstract-expressionistische kunst. Met haar oeuvre wil Scheeren kleur als een optisch verschijnsel - als eigenschap van licht - neerzetten. Zij meent dat alle kleuren 'zich gedragen'. Wanneer kleuren bij elkaar in de buurt komen, ontstaan er relaties, aldus Scheeren. Je hebt sterkte en zwakke tinten, en elk kleur heeft zijn eigen eigenschap. Er zijn kleuren die andere nuances verdringen of gebruiken, terwijl sommige kleuren elkaar juist ondersteunen. Gedirigeerd door Scheeren bemoeien de kleuren in haar werken zich eindeloos met elkaar.

Haar creaties zijn hoofdzakelijk gemaakt met olie- en acrylverf, maar ze heeft ook iriserence verven en drukinkten gebruikt voor sommige schilderijen. Hout, plexiglas en koper fungeren als dragers voor de kunstwerken. Vaak schildert Scheeren vlakken, rasters of lijnen, die de eigenschappen, relaties en verhoudingen tussen de verschillende kleuren en licht goed uiten. Zo nu en dan worden vlakken geschilderd waar soorten kleuren samenkomen, maar soms bevat een doek een vlak dat bestaat uit één kleur met daarin veel nuances. Dus ook als Scheeren maar één kleur gebruikt, zal die niet monochroom zijn.

In Nederland, maar ook in Europa, heeft Scheeren al veel geëxposeerd. Haar werk bevindt zich in de collecties van particulieren, bedrijven en musea, zoals in het Gemeentemuseum Helmond.

Not Just Another Canvas on the Wall