Search Options

- (EUR)
Select
Close
Reset

Due to maintenance work, our website is currently unavailable. We apologize for the inconvenience.

per page
1 2 3 4 5

Set Descending Direction
per page
1 2 3 4 5

Set Descending Direction

Kees Slegt

Kees Slegt, geboren in 1946 te Amsterdam, heeft in zijn geboorteplaats aan de Gerrit Rietveld Academie gestudeerd. Nog steeds woont en werkt de kunstenaar in deze stad.

Alhoewel Slegt voornamelijk bekend is geworden met zijn etsen, maakt hij ook schilderijen, houtsneden en litho’s. Ook al hebben de etsen en schilderijen een abstract karakter, toch hebben zij een figuratief uitgangspunt. De kunstenaar is gefascineerd door landschappen en verbindingen tussen twee verschillende werelden, en deze thema's worden veelal verbeeld door hem.

Slegt heeft een eigen etstechniek ontwikkeld, waarbij aluminium als etsplaat wordt gebruikt in plaats van koper of zink. Hierop wordt geschilderd met een pasta die een korrelige structuur heeft. Dankzij aluminium blijven de kleuren helder en kan hij veel wit gebruiken in zijn werken. De etsen verkrijgen in slechts vijf drukgangen talrijke kleurnuances, omdat bij iedere drukgang verschillende kleuren naast elkaar worden gebruikt. Hierdoor krijgen Slegts creaties een schilderachtig karakter.

Terwijl zijn etsen op schilderijen lijken, ogen de schilderijen van de kunstenaar juist weer te zijn gedrukt. De schilderijen kenmerken zich door strakke vormen en egale kleurvlakken. Zowel zijn grafiek als schilderwerk bevat bijzondere, stralende kleuren. Contrasten in kleur en vorm worden in zijn kunstwerken op een harmonieuze wijze met elkaar verbonden.

Het oeuvre van Slegt is in het bezit van instellingen, bedrijven en musea, waaronder het Museum Henriette Polak in Zutphen. De kunstenaar heeft zowel solo als in groep geëxposeerd, bij onder andere het Frans Hals Museum in Haarlem, het Singer Museum te Laren en de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Slegt heeft voor zijn werk de Nederlandse Grafiekprijs ontvangen.

.

Not Just Another Canvas on the Wall