Search Options

- (EUR)
Select
Close
Reset

Due to maintenance work, our website is currently unavailable. We apologize for the inconvenience.

Harrie Gerritz

Kunstenaar Harrie Gerritz, geboren in 1940 te Wijchen, heeft van 1957 tot 1964 aan de Academie voor Beeldende Kunst te Amsterdam gestudeerd. Momenteel woont en werkt de kunstenaar nog steeds in zijn geboorteplaats.

Het oeuvre van Gerritz, dat uit schilderijen, grafiek en installaties bestaat, bevindt zich in het spanningsveld tussen figuratieve en abstracte kunst. Inspiratie haalt de kunstenaar hoofdzakelijk uit de natuur en het Nederlandse landschap. Gerritz is opgegroeid in het land van Maas en Waal en dit dierbare thuislandschap blijft hem tot de dag van vandaag boeien en inspireren. "Het landschap kan iets concreets zijn, geografisch gezien, maar het dient vooral als inspiratiemogelijkheid voor mijn intuïtie", aldus de kunstenaar. Een terugkomend thema in het werk van Gerritz is het rivierenlandschap, zijn favoriete vergezicht: wolken boven boomformaties, rijzende kerktorens, boeren hekwerken, rivieroevers en verkavelende weilanden vormen de hoofdmotieven in zijn schilderijen.

In de loop der jaren zijn de landschappen van Gerritz abstracter geworden; ze worden steeds meer vergezichten in gedachten. Hij gebruikt gestileerde beeldtaal en legt de nadruk op zijn beleving van de landschappen. Er is geen duidelijke herkenbaarheid, maar louter een gevoelssfeer. Kenmerkend voor de creaties van Gerritz is het enthousiaste gebruik van heldere, expressieve kleuren.

In binnen- en buitenland is het werk van Gerritz geëxposeerd, zoals in Museum Het Valkhof te Nijmegen. Zijn werk behoort tot de collecties van bedrijven, particulieren en musea, waaronder het Museum van Bommel van Dam in Venlo en het Historisch Museum Deventer.

Not Just Another Canvas on the Wall