Search Options

- (EUR)
Select
Close
Reset

Our art depot is currently moving from the Cateringweg 11 in Schiphol to C. de Haasweg in Bilthoven.

Our webshop will be available again beginning of October 2019.

Our apologies for any inconvenience.

Anton Vrede

Veelzijdig kunstenaar Anton Vrede, geboren in 1953 te Willemstad, Curaçao, verhuisde in 1961 naar Nederland. Hier studeerde hij van 1973 tot 1977 aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam.

Het werk van Vrede bestaat uit schilderijen, tekeningen, keramiek, bronzen beelden en grafiek, waaronder lithografie, zeefdruk, ets, linosnede en een combinatie van deze technieken. De kunstenaar heeft een expressionistische, figuratieve, soms abstraherende, stijl.

Al het werk van Vrede gaat over zijn ideale droomwereld. Dieren spelen de hoofdrol in zijn creaties; een gorilla, haas, pinguïn, olifant, giraffe en luipaard spelen of dansen met elkaar in de droomwerelden. Echter, de dieren zijn meer dan een mooie compositie van kleuren en vormen. Geïnspireerd door sprookjes, oeroude symbolen, legenden en mythologie heeft elk dier in de werken van Vrede zijn eigen karakter of symboliseert het een bepaalde gedachte. Zo is de olifant, die prominent aanwezig is in zijn oeuvre, verstandig en lankmoedig, is de haas vindingrijk en fungeert de aap vaak als nar. De symbolische betekenissen van de andere dieren mag de toeschouwer zelf bepalen.

Kenmerkend voor de schilderijen en grafiek van Vrede is de manier waarop hij door het gebruik van vlotte penseelstreken een onschuldige en exotische sprookjeswereld creëert. De schilderijen en grafieken bevatten vaak sprankelende kleuren.

In de jaren '80 is Vrede begonnen met het maken van collages van de stijlen en technieken die hij in de voorgaande jaren heeft gebruikt. De collages vertegenwoordigen zodoende periodes uit zijn kunstenaarsbestaan en vatten deze samen in één beeld. In 2000 is Vrede ook begonnen met het vervaardigen van bronzen beeldjes van de bekende dieren uit zijn schilderijen, grafiek en tekeningen.

Gedurende zijn carrière heeft Vrede al meer dan meer dan tweehonderd exposities gehad in binnen- en buitenland. Zijn werk kan worden gevonden in de collecties van particulieren en musea, waaronder het Kruithuis in 's-Hertogenbosch en het Curaçaos Museum in Willemstad, Curaçao.

Not Just Another Canvas on the Wall