Search Options

- (EUR)
Select
Close
Reset

Due to maintenance work, our website is currently unavailable. We apologize for the inconvenience.

Alfred Degens

Alfred Degens, geboren in 1959 te Amsterdam, heeft van 1986 tot 1991 gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Momenteel woont en werkt hij in Deventer.

Het oeuvre van Degens bestaat uit digital art en schilderijen van alkydverf. De kunstenaar werkt in de figuratieve stijl en maakt creaties die vallen onder pop art. Het doel van pop art, een kunststroming uit de jaren ’50, is om de kunst naar de mens te brengen en het moderne leven en de consumptiemaatschappij in beelden te verwerken. Dit werd gedaan met behulp van het uitbeelden van alledaagse afbeeldingen en triviale voorwerpen.

Met zijn werk wil Degens werelden creëren die niet bestaan. Hij is gefascineerd door pop art omdat bekende foto’s en beelden een ontzettende energie hebben, en deze beelden een nieuwe mening verkrijgen wanneer zij in een andere context worden geplaatst. Zo vergroot, isoleert of combineert hij bekende beelden met andere grafische elementen. Net als in de pop art, speelt ironie een grote rol in het werk van de kunstenaar. Degens’ creaties zijn gelaagd en laten de wereld en het menselijk falen op een humoristische wijze zien. De beelden zijn ontmoetingen tussen het verleden en heden en laten verschillende onderwerpen zien, van religie tot sciencefiction. Tevens andere waanideeën die verzonnen zijn door de mensen in een poging om de mortaliteit van de mensheid te overwinnen, komen terug in zijn creaties. In zijn werk gebruikt Degens beelden en foto’s die iedereen kent. Zo kan de toeschouwer Evita Perón, Mickey Mouse, Bambi en de familie Von Trapp uit The Sound of Music herkennen in zijn schilderijen en digital art.

Het oeuvre van Degens is vertegenwoordigd in de collecties van particulieren, bedrijven en publieke instellingen. In Nederland en New York heeft de kunstenaar zowel solo als in groep geëxposeerd, bij onder andere Beekman Gallery in New York en VIP’s International Art Galleries in Rotterdam.

Not Just Another Canvas on the Wall